lørdag 29. desember 2007

Strikkenisser og GODT NYTT ÅR!!!!

Så er jula snart slutt for denne gang, og nisser og engler skal nok ein gong pakkast ner. Tidlegare år har eg synes at det er ganske trist og "hive" ut jula. Men i år ser eg faktisk fram til det. Ser fram til lysere tider med varme og sol. Før eg pakkar ner, vil eg vise dette nisse-paret med strikka-kler som eg har fått av mi mormor til jul. Nisse-mannen fekk eg i fjor, og nisse-kåna i år. Eg synes dei er kjempe-koselige.No skal dei siste fri-dagane nytast fullt ut. Ungane er endelig friske, så då kan me kansje få oss litt frisk luft. Så vil eg ønska alle eit riktig GODT NYTT ÅR og takka for da gamla.

tirsdag 25. desember 2007

1. juledag.....

Ja så var det 1. juledag og juleafta var over for i år. Førjuls-tida er jo koselig, men jammen travel og hektisk og. Idag har me ingen planer. Ingenting som burde bakes, lages eller pakker som skal kjøpes. HERLIGT.

Kjøkkenet er pynta med stort sett rød julepynt. Gardinene er kjøpt hos KID på halv pris salg. Den røde lykta kjøpte eg for mange år sidan hos Hjem Kjære Hjem.


Kransen laga eg i fjor. Laga denne kransen og ein litt større som heng ute på ytter-døra. Ungane kom heim med kvar sitt hjerta som dei hadde sydd på skulen. Passa jo fint inn.

Jule-bordet er pynta med rød tulipaner.Litt utpå kvelden kom nissen på besøk. (Han hadde visst vore å handla seg ny sko på økonomisko).

Ønsker alle som er innom ei fortsatt GOD JUL OG EIT GODT NYTTÅR!

onsdag 19. desember 2007

Julatre....

Ja då var årets jula-tre innkjøpt, og står trygt og godt i garasjen. I år valgte me edel-gran sidan me har ei lita tulle-mor som spiser alt ho finn på golvet. Me pleier å ha vanlig gran, synest det lukter så godt. Men det er kansje ikkje så stas hvis bleiene til tulle-mor også lukter gran.

Har pynta søylegrana ved inngangspariet med lys. Kjempekoseligt med litt lys utanfor døra.

søndag 16. desember 2007

3. søndag i advent.....

Ja, så er me allerede komt til 3. søndag i advent. Og eg kjenne at eg begynna å svetta litt av tanken på at da allerede er jul-afta neste mandag. Eg var veldig flink å starta med julepresanger allerede i oktober. Trudde også iår at eg skulle bli tidligt ferdig, og bare nyte førjuls-tida. Men nei.... Heldigvis er det søndags-åpent idag, så eg kan få tatt meg inn igjen.


onsdag 12. desember 2007

Nissefar...

Ja, då var nissefar komt på plass i vinduskarmen på kjøkkenet. Denne Tilda nissen laga eg i fjor. Kvart år før jul har klubben hatt i tradisjon å lage julepynt, som oftast har det vore noko i Tilda.torsdag 6. desember 2007

Tilda mann og kone

Har bestemt meg for at i år skal eg pynte til jul tidligt, og ikkje på litle-julafta som eg pleier. Jula går jo så fort, og eg er aldri klar for å pakke vekk jule-pynten igjen. Den er jo nettopp komen fram tenker eg kvart år. Førjulstida er jo like koselig som sjølve jula synest eg. Idag har eg henta fram eit Tilda "kone og mann" par som eg sydde for 3 år sidan.

mandag 3. desember 2007

Hjerter til jul...

Ja, så var det mandags-morgen igjen, og nok ei travel veke står forann oss. Har sydd litt hjerter innimellom, skal prøve å sy litt fleire. Synest at hjerter er fint til jul.

Kjøpte dette kvist-hjerte for 25,- og pynta da med ei jule-sløyfe. Blei ganske fint.
Desse stripete hjertene har eg laga av kjøkkenhandkle som er kjøpt hos KID til 20,- stk. Av ett handkle fekk eg 3 store og 3 små hjerter.